Machine Fabriek Elburg neemt Vulcanus over

Machine Fabriek Elburg neemt Vulcanus over

Geplaatst op: 11 maart 2019

Machine Fabriek Elburg BV gaat per 1 april aanstaande de activiteiten voortzetten van Nannoka Vulcanus BV. De nieuwe onderneming zal verder gaan onder de naam Vulcanus Castings BV. Het in Langerak (Doetinchem) gevestigde bedrijf is een ijzergieterij. In eerste instantie zal een deel van de in totaal ruim 115 medewerkers direct in dienst komen. De verwachting is dat de klanten weer volop gaan bestellen.

Vulcanus produceert gegoten halffabricaten voor tractoren, aandrijvingen, vacuümpompen en grondverzetmachines. De activiteiten van Gieterij Vulcanus en Machine Fabriek Elburg vullen elkaar goed aan. De beide bedrijven bedienen dezelfde markten en kunnen nu aan de vraag voldoen om
compleet bewerkte gietstukken te leveren, direct aan de assemblagelijnen. Er zijn een aantal gezamenlijke klanten. Met deze strategische overname wil Machine Fabriek Elburg de synergie voordelen volop benutten en voor beide bedrijven de rendabiliteit verbeteren en over een langere periode de continuïteit waarborgen. Vanzelfsprekend zullen duurzaamheid en milieuzorg volop de aandacht vragen en meegenomen worden in het innovatie- en investeringebeleid.

Machine Fabriek Elburg BV is een flexibele toeleverancier met als specialisme het bewerken van gietstukken. De klanten zijn de producenten van onder andere vrachtauto’s, pompen, compressoren en motoren. Dit sterk groeiende bedrijf investeert volop in capaciteit en technologie. Er worden op dit moment onderdelen toegeleverd aan onder andere: Daf Trucks, Paccar, Bosch Rexroth, Woodward L’Orange, Parker Hannifin, Liebherr en Krone.

Foto door: De Gelderlander

Overig nieuws

Automatisering
Automatisering

3 augustus 2022

Nieuwe machine
Nieuwe machine

9 juli 2021

STO-plaquette
STO-plaquette

2 juli 2021

Nieuwe machine
Nieuwe machine

9 februari 2021

Zonnepanelen
Zonnepanelen

18 november 2019

Nieuws

Lees ons laatste nieuws