Contact

Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande gegevens.

Adres: Industriestraat 10, 8081 HG Elburg
Telefoonnr.: +31 525 684299
Fax nr.: +31 525 684195
E-mail adres: info@machinefabriekelburg.nl
Internetadres: www:machinefabriekelburg.nl


Machine fabriek Elburg
Industriestraat 10, 8081 HG Elburg

© Machine Fabriek Elburg 2018 - Developed by Apekop Ontwerp       |       Log in beheer

PERSBERICHT

PERSBERICHT – 27 maart 2019 – Machine Fabriek Elburg BV gaat per 1 april aanstaande de activiteiten voortzetten van Nannoka Vulcanus BV. De nieuwe onderneming zal verder gaan onder de naam VulcanusCastings BV. Het in Langerak (Doetichem) gevestigde bedrijf is een ijzergieterij. In eerste instantie zal een deel van de in totaal ruim 115 medewerkers direct in dienst komen. De verwachting is dat de klanten weer volop gaan bestellen.

Vulcanus produceert gegoten halffabricaten voor tractoren, aandrijvingen, vacuümpompen en grondverzetmachines. De activiteiten van Gieterij Vulcanus en Machine Fabriek Elburg vullen elkaar goed aan. De beide bedrijven bedienen dezelfde markten en kunnen nu aan de vraag voldoen om
compleet bewerkte gietstukken te leveren, direct aan de assemblagelijnen. Er zijn een aantal gezamenlijke klanten. Met deze strategische overname wil Machine Fabriek Elburg de synergie voordelen volop benutten en voor beide bedrijven de rendabiliteit verbeteren en over een langere periode de continuïteit waarborgen. Vanzelfsprekend zullen duurzaamheid en milieuzorg volop de aandacht vragen en meegenomen worden in het innovatie- en investeringebeleid.

Machine Fabriek Elburg BV is een flexibele toeleverancier met als specialisme het bewerken van gietstukken. De klanten zijn de producenten van onder andere vrachtauto’s, pompen, compressoren en motoren. Dit sterk groeiende bedrijf investeert volop in capaciteit en technologie. Er worden op dit moment onderdelen toegeleverd aan onder andere: Daf Trucks, Paccar, Bosch Rexroth, Woodward L’Orange, Parker Hannifin, Liebherr en Krone.